НАРЪЧНИК за УЧЕНИЦИ за платформата NoAimNoGain.com- СЪДЪРЖАНИЕ -


  I. Вход и регистрация


1. Вход


ИЛИ :


 1. Регистрация
 • Ако има проблем с регистрацията, моля свържете се с нас.

- След като сте се регистрирали, влезте с вашето име и парола от „Вход“ в горния десен ъгъл на платформата, или на началната страница отдясно на модулите.  II. Профил меню


 • От „Редактиране на профил“ можете да редактирате вашите данни, да добавяте снимка и други.

 • От „Съобщения“ можете да преглеждате съобщенията си в платформата, които сте изпратили или сте получили.

  III. Основно съдържание

1.Моята страница – тук можете да видите, в кои модули сте взели участие2.Събития – тук може да следите събитията от сайта – предстоящи и минали3.Навигация и блокове – от дясната страна на страниците в платформата ще откриете различни „блокове“ - календар, последни потребители онлайн и др. , както и  навигация на сайта и на модулите, в които сте участвали

  IV. Модули Самостоятелна работа

Модулите се намират на началната страница на платформата NoAimNoGain.com. За да запишете някой от модулите, трябва да кликнете на него и след като влезете, да кликнете „Запиши ме“ :
Модулите „Самостоятелна работа“ са модули, в които всеки участник/ца сам/а отговаря на въпросите, без включване във виртуална класна стая на живо с кариерен консултант. Това не означава, че няма разяснения на въпросите, както и фийдбек на отговорите, които давате, напротив – след всеки въпросник/тест има такива. Също така можете и да се свържете с преподавателите на Модула чрез съобщение или по и-мейл, ако имате колебание или запитване, относно Модула и въпросите към него.Модулите съдържат „Стъпки“ (т.е. Въпросници/тестове)


  V. Модули Групова работа


Модулите „Групова работа“ съдържат Стъпки – въпросници/тестове, както и Виртуални класни стаи . В тези Виртуални класни стаи се работи с кариерен консултант на живо , с включени камера и микрофон на консултанта и на всеки участник. За тези Модули се организират групи и се добавя Новина на началната страница на платформата за формиране на нови групи, в раздел „НОВИ ГРУПИ“, който се намира под Модулите.


 • ТРЯБВА ДА СТЕ РЕГИСТРИРАНИ, ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ЗА МОДУЛ И ГРУПА
 • ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ЗА МОДУЛ, ЗА ДА УЧАСТВАТЕ В НЕГО.
 • КОНСУЛТАНТЪТ  ТРЯБВА РЪЧНО ДА ВИ ЗАПИШЕ В ГРУПА, СЛЕД КАТО СТЕ ОСТАВИЛИ КОМЕНТАР И СТЕ СЕ ЗАПИСАЛИ ЗА МОДУЛА.Всеки, записал се за модул Групова работа, е необходимо да има работещи микрофон и камера, за да може да ги включи, когато влезе във Виртуалната класна стая, тъй като там се водят дискусии на живо с кариерния консултант.
Имайте предвид, че само първите 5 записали се (оставили коментар в Новината за групата) ще бъдат записани за тази група.

Също така отговорите от въпросниците/тестовете/ се пазят до 48 часа след приключване на групата.

Записването за група става на началната страница, под Модулите, в блок „НОВИ ГРУПИ“, където се обявяват групите. За да оставите коментар трябва да влезете в „Обсъждане по темата“.

Освен, че Консултантът ви записва в група (и ако сте 1 от петимата желаещи) трябва да се запишете и за самия Модул, като влезете на модула и кликнете на Самозаписване ученик/студент и „Запиши ме“
Трябва да се запишете за модула до указания срок, в противен случай няма да бъдете записани за група.

Кариерният консултант записва желаещите към дадената група, след като те са се записали за самия модул.

Ако не сте записани в група, няма да имате достъп до съдържанието на Модула.

Като цъкнете на линка на Виртуалната класна стая, трябва да изчакате

да се появи бутон „Пресъединяване към сесията“, за да можете да влезете. Ако не се е появил такъв бутон – означава, че консултантът още не е влязъл в стаята и трябва просто да изчакате. Бутонът ще се появи автоматично, когато консултантът е влязъл в стаята.


VI.Виртуалната класна стая :


 • ВИРТУАЛНАТА КЛАСНА СТАЯ СЕ ОТВАРЯ В НОВ ТАБ(ПРОЗОРЕЗ) В БРАУЗЪРА, А ПЛАТФОРМАТА ОСТАВА В МИНАЛИЯ (ЛЕВИЯ) ТАБ
  Това е с цел паралелно да гледате модул и да сте във виртуална класна стая

 • ЗА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ НА МОДУЛА - ТРЯБВА ДА КЛИКНЕТЕ НА ЛЕВИЯ ТАБ(ПРОЗОРЕЦ) С ПЛАТФОРМАТА И ДА КЛИКНЕТЕ НА СИНЯТА НАВИГАЦИЯ НА ИМЕТО НА МОДУЛА, ИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕТЕ ОТ БРАУЗЪРА СЪС СТРЕЛКАТА НАЗАД, ИЛИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НАВИГАЦИЯТА ДА ПРЕМИНЕТЕ КЪМ СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА :---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ВИРТУАЛНА КЛАСНА СТАЯ:
Микрофон:

1.

2.

3.Камера:

1.

2.


3.


АКО ВИ ПОПИТА ЗА WEB RTC, КЛИНЕТЕ 'ДА' (YES)


Последна промяна: четвъртък, 24 март 2016, 17:02